▶ Home  
  ▶ Actueel  
  ▶ Historie  
  ▶ Toekomst  
  ▶ Downloads  
  ▶ Videos  
  ▶ Links  

 

 

© m e t r o 5 1 1 1 . n l | Disclaimer | Contact

Metro 5111 op transport!

Datum: 14-05-2022.

Na enige periode van weinig nieuws kunnen we u mededelen dat metrotijruig 5111 binnenkort op transport gaat richting Duitsland. Alle andere objecten zullen terzijnertijd ook verhuizen naar deze nieuwe locatie. Vanwege ruimtegebrek en gezondheidsredenen is de verhuizing in gang gezet. Vooraanlopend aan de verhuizing zijn er gesprekken geweest om de kop aan een museum in Nederland te doneren, maar door nieuwe inzichten en nieuwe software-mogelijkheden (aansturing bestaande simulator in samenwerking met de huidige PLC's) hebben we daarvan af gezien.

Recent is het stoelenplatform al verhuisd naar de nieuwe locatie, en de werkplaats opgeruimd in voorbereiding op het verhuizen. Deze pagina bevat een aantal foto's van de uitboutw van en transport van het stoelen platform. Allereerst 2 recente foto's van de 5111 in werkende staat. N.B: u kunt op de afbeeldingen klikken voor een grotere versie.

 

De binnenkant:

Nu volgen foto's van de operatie en het transport.

Voor de stoelen uit de werkplaats konden moest eerst de kop van de A320 uit de werkplaats gehaald worden. Daarna hondjes onder het platform en op de aanhanger ermee.

In de nok van het zolderdak van de werktplaats is een H-balk aanwezig met katrol voor kettingtakel. Zo kunnen de grote objecten gehesen worden.

 

Hierna kan het platform zo naar buiten:

Op de aanhanger, inclusief planken die ook naar Duitsland moeten voor de verzwaring.

 

Het transport van de daadwerkelijke kop van de 5111 hopen we samen met de A320 tegelijk te kunnen doen. Goede chauffeurs met inzicht mogen zich melden. Onderweg, achter de bedrijfswagen van AST Elektronica:

Aangekomen in de nieuwe hal, waar nog van alles moet gebeuren, zoals het aanleggen van 3-fase stroom.

 

Daarvoor hebben we in ieder geval een goede zitgelegenheid.